FEMTO-Lasik

FEMTO-Lasik behandeling

De FEMTO-Lasik techniek, ook bekend als ALL-laser Lasik, is op dit moment wereldwijd de meest uitgevoerde procedure voor refractieve oogchirurgie.

Twee lasers voor één ingreep

Het grote voordeel van deze techniek is dat twee hoogtechnologische lasers in één ingreep worden gebruikt. Een ultrasnel systeem volgt de kleinste oogbewegingen, zodat de lasers altijd exact de juiste plaats behandelen.

Pijnloze procedure in 2 stappen

  • De FEMTO-laser creëert een dunne flap op het hoornvlies. De flap wordt nauwkeurig omgeplooid om het onderliggende steunweefsel vrij te maken.
  • De WAVELIGHT-excimer laser modelleert het hoornvlies in de juiste vorm. Daarna wordt de flap teruggelegd. Dit zorgt voor een snel en pijnloos herstel binnen enkele uren.

Voordelen van FEMTO-Lasik

  • Uitstekende visuele resultaten
  • Stabiel resultaat op korte en lange termijn
  • Snelle genezing en herstel van het zicht
  • Weinig risico op ontsteking of infectie

FEMTO-Lasik ingrepen worden toegepast voor patiënten met:

Als u aan bijziendheid lijdt, is uw oog langer dan gemiddeld waardoor uw zicht van dichtbij scherper is dan uw vertezicht. U hebt een bril nodig om scherp te kunnen zien in de verte. Zonder negatieve (min) glazen of contactlenzen ziet u wazig. Wie sterk bijziend is, kan een voorwerp pas scherp zien net voor de neus.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie en de dikte van uw hoornvlies, kan de oogchirurg kiezen voor een laseringreep om de kromming van het hoornvlies vlakker te maken. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling van bijziendheid is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Als u aan verziendheid lijdt, is uw oog korter dan gemiddeld. Een positieve (plus) lens is nodig om scherp te kunnen zien. Het zicht in de verte is beter dan uw zicht nabij, en u hebt meer moeite om te lezen dan om auto te rijden. Jonge verzienden kunnen scherp zien door zelf de ooglens boller te maken. Deze correctie door het lichaam zelf (accomoderen) gebeurt onbewust maar de accommodatiecapaciteit vermindert op latere leeftijd.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie, kan de oogchirurg kiezen voor een laseringreep om de kromming van het hoornvlies boller te maken. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling van verziendheid is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Astigmatisme betekent dat het oog niet perfect rond is: het heeft eerder de vorm van een rugbybal en de oogkromming is niet symmetrisch. Een beeld wordt onscherp waargenomen, zowel van ver als van dichtbij. Astigmatisme kan optreden bij bijziendheid en bij verziendheid.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie kan de kromming van het hoornvlies mogelijk met een laseringreep weer mooi egaal en rond gemaakt worden. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Bekijk het filmpje

Nog vragen?