ICL : Implanteerbare Contact Lens

Ooglaseroperaties zijn geschikt voor de meerderheid van de patiënten, maar niet voor iedereen.

Als uw aandoening niet in aanmerking blijkt te komen voor een laserbehandeling, kunt u bij LRC terecht voor een aangepaste oplossing voor uw oogprobleem. Dit kan bijvoorbeeld een implanteerbare contactlens zijn.

 

U kunt deze implantlens vergelijken met een contactlens, maar dan permanent ingeplant in het oog. De ICL wordt in het oog geplaatst tussen de iris (het gekleurde deel van het oog) en de natuurlijke ooglens. Dit levert een beter nachtzicht en een betere zichtkwaliteit dan met een bril.

 

Deze ingreep is ideaal voor mensen die blijvend een oplossing zoeken voor bijziendheidverziendheid en astigmatisme.

Waarom ICL ?

  • U bent sterk bijziend of verziend, al dan niet met astigmatisme.
  • U wilt een maximaal gezichtsveld, niet gehinderd door een brilmontuur.
  • U wilt een lens die levenslang haar eigenschappen behoudt.
  • Niet alleen een goed zicht overdag, maar ook een goed nachtzicht is voor u belangrijk.
  • U wilt een goed zicht op verschillende afstanden en kiest daarom voor een lens met precies design.

ICL wordt toegepast voor patiënten met:

Als u aan bijziendheid lijdt, is uw oog langer dan gemiddeld waardoor uw zicht van dichtbij scherper is dan uw vertezicht. U hebt een bril nodig om scherp te kunnen zien in de verte. Zonder negatieve (min) glazen of contactlenzen ziet u wazig. Wie sterk bijziend is, kan een voorwerp pas scherp zien net voor de neus.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie en de dikte van uw hoornvlies, kan de oogchirurg kiezen voor een laseringreep om de kromming van het hoornvlies vlakker te maken. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling van bijziendheid is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Als u aan verziendheid lijdt, is uw oog korter dan gemiddeld. Een positieve (plus) lens is nodig om scherp te kunnen zien. Het zicht in de verte is beter dan uw zicht nabij, en u hebt meer moeite om te lezen dan om auto te rijden. Jonge verzienden kunnen scherp zien door zelf de ooglens boller te maken. Deze correctie door het lichaam zelf (accomoderen) gebeurt onbewust maar de accommodatiecapaciteit vermindert op latere leeftijd.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie, kan de oogchirurg kiezen voor een laseringreep om de kromming van het hoornvlies boller te maken. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling van verziendheid is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Astigmatisme betekent dat het oog niet perfect rond is: het heeft eerder de vorm van een rugbybal en de oogkromming is niet symmetrisch. Een beeld wordt onscherp waargenomen, zowel van ver als van dichtbij. Astigmatisme kan optreden bij bijziendheid en bij verziendheid.

 

BEHANDELING:

Afhankelijk van uw dioptrie kan de kromming van het hoornvlies mogelijk met een laseringreep weer mooi egaal en rond gemaakt worden. Andere mogelijke behandelingen zijn implanteerbare contactlenzen of chirurgische lensvervanging. Een chirurgische behandeling is mogelijk wanneer de sterkte van uw bril al een tijd stabiel is.

Nog vragen?